Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Utama Bayi dan Anak Kecil

Secara lazimnya ada 4 MASALAH UTAMA yang biasa terjadi pada BAYI &ANAK KECIL iaitu :

😭 Anak sukar tidur
😭 Anak tantrum, suka mengamuk
😭 Anak kena demam dan batuk berpanjangan
😭 Anak sakit perut, kembung

Kebelakangan ini banyak produk yang berkaitan essential oil atau pati minyak pokok dikatakan boleh membantu menyelesaikan 4 masalah di atas jika digunakan secara konsisten.

Ada pelbagai jenama minyak pati di luar sana dan dalam banyak- banyak jenama ini saya suka pada satu jenama iaitu Tasneem Naturel.

 

 

Balm tasneem naturel boleh selesaikan semua permasalah di atas jika disapu secara konsisten pada anak. Yang menariknya ianya berbentuk balm bukan minyak seperti produk essential oil yang lain.

πŸ‘ Kenapa berbentuk balm? Ini kerana essential oil tidak sesuai disapukan direct pada kulit anak, ada dos yang sesuai untuk kulit anak serta bayi. Balam tasneem sudah siap gunakan essential oil dos kanak- kanak.

Yang pasti balm tasneem ini tiada bahan kimia seperti paraben atau SLS yang menyebabkan keradangan pada kulit bayi. Balm tasneem hanya menggunakan bahan- bahan semulajadi seperti :

1. Essential oil mengikut jenis balm
Setiap balm tasneem naturel mempunyai 7-10 essential oil yang telah dicampurkan mengikut dos bayi atau istilah dalam penghasilan minyak pati pokok dinamakan telah di β€˜dilute’.
Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Balm tasneem naturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Beeswax
Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.
Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

3. Shea butter
Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.
Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

4. Minyak Kelapa Dara
Minyak kelapa dara adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Naturel. Minyak kelapa sudah terkenal dengan 1001 manfaat. Minyak kelapa dihasilkan daripada isi kelapa.

Balm Tasneem Naturel ini mempunyai 4 jenis.
πŸ‘ΆπŸ» Calm Time
😴 Sleep Time
πŸ‘§πŸ» Tummy Time
😷 CF-Rub

Calm Time Tasneem Naturel

Membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merilexkan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau sesi mengamuk tadi.

Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:

– Anak kuat meragam dan tantrum
– Anak kurang fokus
– Anak sering menangis
Malah ia juga berfungsi dan berkesan kepada orang dewasa.

Sleep Time Tasneem Naturel

Sleep Time Tasneem Naturel membantu memperbaiki hormon tidur anda atau anak anda. Minyak pati cedarwood yang digunakan dalam sleep time boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga.

Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:

– Anak susah tidur malam
– Anak tidak tidur lama atau nyenyak
– Orang dewasa yang tidur tidak teratur
– Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa

Tummy Time Tasneem Naturel

Tummy adalah balm wajib ada dalam setiap kit kecemasan anak. Saya gunakan balm ini semenjak anak lahir lagi sebagai minyak angin bayi.

Sekarang anak dah makan makanan pejal, masalah sembelit kerap berlaku. Sapu balm tasneem anak dapat membuang dengan senang.

Antara kelebihan Tummy Time adalah menyelesaikan masalah:

– Bayi sukar buang air besar
– Bayi selalu kembung perut
– Anak sakit perut
– Anak susah membuang air besar atau sembelit
– Orang dewasa / kanak-kanak yang sakit perut atau cirit birit

CF-Rub Tasneem Naturel

CF-Rub juga wajib ada dalam kit kecemasan anak. Kita tak tahu bila anak akan terkena selsema atau batuk. Jika sudah ada tanda- tanda anda boleh kerap sapu balm CF-Rub ini.

Antara kelebihan CF-Rub adalah untuk mengatasi masalah:

– Batuk malam
– Susah bernafas kerana selesema
– Selesema dan batuk
– Anak nak mula demam

Antara testimoni pengguna Balm Tasneem Naturel.

 

 

Dengan harga mampu milik RM49/ balm anda boleh menyelesaikan masalah utama anak anda.

πŸŽ† πŸŽ† Hubungi Kami πŸŽ† πŸŽ†
.
WhatsApp/Telegram πŸ“± 011-32695137
http://www.wasap.my/601132695137

PM πŸ’Œ http://m.me/MyIrisCollections
πŸ“‘ www.myiriscollections.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.